Coronavirusul lovește puternic în toată omenirea. Totul a scăpat de sub control. Oamenii se infectează pe capete și mor într-un ritm accelerat. Dacă în România avem peste o mie de infectări și zeci de decese, situația este și mai gravă în Marea Britanie.

Medicii nu mai fac față

Britanicii nu mai fac față. Medicii compară COVID-19 cu un „tsunami continuu”. Sunt furioși pentru că oamenii nu respectă restricțiile de circulație și îndemnurile la izolare. Mai mult, lansează un avertisment dur. Vor fi noi infectări și noi decese care puteau fi prevenite, anunță CNN.

Medicul Katie Sanderson spune că a ajuns la limită când a văzut mulțimile de oameni care se plimbau într-un parc din nordul Londrei. „Acești oameni vor contribui la moartea cuiva peste două săptămâni, deces care nu era necesar”, spune Sanderson.

La începutul săptămânii, Marea Britanie a impus cele mai dure restricții de circulație de după cel de-Al Doilea Război Mondial, după ce a devenit evident că recomandările de distanțare socială nu funcționează. Premierul Boris Johnson a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Medicii britanici se așteaptă la un val de pacienți cu Covid-19. Dr. Robert Lloyd, care lucrează la spitalul Whittington din Londra, spune că s-a întors din concediu săptămâna aceasta și a găsit spitalul complet schimbat.

„În ultimele zile, e pustiu dimineața, iar după-amiaza e efectiv plin și aproape toți pacienții sunt pozitivi pentru coronavirus”, spune el.

Virusul pare să afecteze mult mai grav oamenii în vârstă decât pe cei tineri, dar Lloyd spune că a avut pacienți de 30 de ani în stare extrem de gravă. Radiografiile arătau „ca și cum o bombă le-ar fi explodat în piept”, spune el.

Hopson a mai spus că pandemia de coronavirus este cea mai mare provocare cu care s-a confruntat sistemul britanic de sănătate în istoria sa și este izbitor cum toată lumea se pregătește pentru explozia de cazuri care va urma.