Medicii avertizează cu privire la aceste băuturi! Distrug smalțul dinților

Cercetătorii americani au efectuat un studiu cu privire la efectele pe care băuturile energizante le pot avea supra sănătății buco-dentare.

În acest studiu, publicat în revista ”General Dentistry”, cercetătorii au așezat mai multe eșantioane de smalț dentar în eprubete cu băuturi energizante din comerț timp de 15 minute. Ulterior, timp de două ore, în salivă artificială. Procesul a fost repetat de patru ori pe zi, timp de o săptămână, notează passionsante.be.

În urma operațiunii s-a descoperit că aciditatea din aceste băuturi atacă smalțul și crește riscul de carii, zahărul nefiind luat în calcul în acest studiu.

Ce recomandă cercetătorii

După aflarea rezultatelor studului, cercetătorii recomandă reducerea sau chiar eliminarea acestor băuturi. Deși nu este prima oară când avertizează cu privire la aceste băuturi, oamenii continuă să le consume.

Aceștia recomandă ca după consumul de băuturi energizante, oamenii să aștepte cel puțin o oră înainte să se spele pe dinți deoarece periajul ar putea accentua acțiunea corozivă a acidului.

Ei mai recomandă, după consumul de băuturi energizante, ca oamenii să își clătească gura cu apă pentru a restabili un nivel acceptabil al acidității.

Cum să-ți stimulezi energia fără băuturile energizante

Bauturile energizante au menirea de a reda energia atunci când cineva se simte obosit dar trebuie să continue munca pe care o face, acesta fiind motivul principal pentru care mulți tineri aleg să consume aceste produse.

Cu toate astea, este important să știi că există și alte modalități pentru a stimula energia în mod natural. Pentru a avea energie zi de zi este bine să consumi multă apă, să mănânci hrană nutritivp, să faci exerciții fizice regulate, să ai o atitudine potrivită și să mergi la culcare la o oră potrivită.

Sursă foto: Dreamstime