Medicamentul pe care toți românii îl cumpără. S-a aflat ce efecte are. Puțini știu asta

Medicamentul care face minuni în lupta cu această boală! Este vorba despre eficiența aspirinei în lupta cu cancerul colorectal. Medicul primar de chirurgie generală Florin Grama a fost întrebat despre utilitatea acesteia în reducerea riscului de apariție al acestei boli.

„Da, este o constatare reală, dovedită de studiile științifice. Consumul cronic de aspirină, undeva la o durată de peste 5 sau 10 ani, este asociat cu o frecvenţă mai scăzută a cancerului colorectal, poate chiar cu o prevenire a acestuia”, a transmis medicul Florin Grama, conform dcnews.ro

Tratamentul care face minuni

„Nu s-a stabilit doza exactă, însă această influenţă a aspirinei a fost studiată, mai ales în SUA, pentru persoanele de peste 50 de ani, care au o speranţă de viaţă de mai mult de zece ani şi un risc cardiovascular care să necesite administrarea aspirinei.

Pentru aceste persoane s-a observat că incidența cancerului colorectal este mai scăzută. Evident, nu putem administra aspirină tuturor indivizilor consideraţi sănătoşi. Trebuie să îndeplinească anumite condiţii, să nu aibă o patologie asociată care să favorizeze sângerarea. Pentru că ştim că aspirina favorizează sângerarea la nivelul tractului digestiv”, a explicat acesta.

Uniunea Europeană va aloca 4 miliarde de euro pentru un plan de combatere a cancerului

Uniunea Europeană a prezentat miercuri un plan de combatere a cancerului, ce prevede 4 miliarde de euro pentru finanţarea programelor de prevenţie, cercetare şi tratare în interiorul UE, ca parte a proiectului său mai larg “Europa Sănătăţii”, relatează France Presse, citată de Agerpres.

„Din păcate, avem astăzi în Uniunea Europeană niveluri diferite de acces la programe de prevenţie, rate diferite de depistare precoce, diagnostic, tratament şi supravieţuire. Este inexcuzabil”, a declarat comisarul pentru sănătate Stella Kyriakides, într-o conferinţă de presă.

„Vrem să ne asigurăm că toţi bolnavii au aceleaşi şanse de supravieţuire, oriunde ar trăi”, a adăugat ea, în ajunul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului.