Mai precis este vorba despre Regeneronul, un cocktail cu anticorpi, care i-a fost administrat și fostului președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. În România, zeci de pacienți au primit deja tratamentul experimental în cadrul unui studiu clinic, iar rezultatele nu au încetat să apară. Starea de sănătate a acestora s-a îmbunătățit semnificativ.

Medicul infecționist de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, Adrian Marinescu, este de părere că acesta este medicamentul momentului. În plus, subliniază că este prima oară când vorbim despre un medicament nou, celelalte variante fiind deja folosite în alte infecții virale.

”Eu cred că este medicamentul momentului. E un medicament ţintit şi, atenţie, este pentru prima dată când vorbim de un medicament nou. Celelalte variante de terapie antivirală, cum bine ştim, nu erau variante noi. Au fost folosite şi în alte infecţii virale.”, spune Adrian Marinescu.

În ce constă tratamentul

Pacienților le sunt administrați doi anticorpi sintetici, mai precis o copie a celor produși în mod natural de către organism atunci când luptă cu infecția.

Medicul Adrian Marinescu a mai precizat că este un medicament extrem de eficient pentru că împiedică intrarea virusului în celulă.

”Este extrem de eficient. De ce? Pentru că împiedică intrarea virusului în celulă. Cu condiţia să nu apuce să intre, că dacă a apucat, modificările sunt în desfăşurare, eficienţa este minimă.”, mai spune medicul infecționist.

Cum se administrează

Potrivit observatornews.ro, tratamentul trebuie administrat în prima săptămână de la apariția simptomelor și nu poate fi folosit pentru pacienții care au nevoie de oxigen sau a celor aflația la Terapie Intensivă.

Așadar, tratamentul care i s-a administrat și lui Trump poate fi folosit doar de către pacienții care au forme ușoare și moderate de coronavirus, dar care riscă să dezvolte forme severe.

Un al doctor, prof.dr. Carmen Dorobăț, a declarat că pacienții nu s-au plâns de niciun fel de reacție adversă și că starea și s-a îmbunătățit.

”Regeneronul este o soluție care cuprinde anticorpi, anticorpi care îmbracă ca o mănușă virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă. Din declarațiile pacienților a reieşit că nu au avut nici un fel de reacții adverse, iar starea generală s-a îmbunătățit.”, spune aceasta.