Compania siderurgica si miniera Mechel a anuntat ca in 2009 va scadea productia de otel cu 20-25%, cu toate ca in primele noua luni ale anului a inregistrat rezultate solide.

Oficialii companiei rusesti au declarat ca nu au in plan disponibilizari, insa vor recurge la scaderea orelor de munca, pe fondul reducerii cererii in contextul actualei crize financiare.

„Incetinirea cresterii economice la nivel global a pus presiune pe preturi dar si pe cererea pentru multe dintre produsele noastre, fiind nevoiti sa luam deciziile necesare pentru a ne adapta afacerile mediului financiar actual”, a declarat Igor Ziuzin, directorul executiv al companiei.

Vladimir Polin, vicepresedintele grupului, a confirmat ca Mechel isi va reduce productia cu pana la 25% anul viitor, dar s-a declarat optimist afirmand ca pana la finele lui 2009 preturile la otel vor reveni pe un trend ascendent.

In primele noua luni ale anului, Mechel a inregistrat o crestere de 131,9% a profitului, la 1,64 miliarde dolari. Veniturile companiei au crescut, de asemenea, cu 84,7%, la 8,58 miliarde dolari, peste estimarile analistilor de pe piata.

Mechel detine pe piata locala combinatele de la Targoviste si Campia Turzii.

Sursa: Interactive Investor