Reprezentanții Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) au dat detalii legate de a doua etapă a bacalaureatului. Potrivit informării trimise de la minister, luni încep înscrierile pentru etapa august-septembrie a examenului de bacalaureat. Înscrierea candidaţilor se face până în 24 iulie.

A doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2020 se va desfăşura în perioada 24 august – 5 septembrie.

Înscrierile încep luni, 13 iulie şi se încheie, vineri, 24 iulie.

Cei care sunt vizați de această procedură, trebuie să aibă documentele-tip de înscriere – completate şi semnate care pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

• 24 august: Limba şi literatura română – E.a)

• 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)

• 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d)

• 27 august: Limba şi literatura maternă –  proba E.b)

Rezultatele finale ale primei sesiuni a Bacalaureatului, incluzând etapa specială, au fost publicate duminică.  Rata finală de promovare înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a fost de 64.5%. 307 elevi au terminat examenul cu media 10.00

Câte contestații s-au depus

Un număr de 62.790 de contestaţii au fost depuse la sesiunea a examenului de Bacalaureat. 23.954 de contestaţii au vizat lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română, 492 de contestaţii au fost depuse la proba de limba şi literatura maternă, în timp ce la proba obligatorie a profilului au fost înregistrate 20.741 de contestaţii. La proba la alegere a profilului şi specializării au fost depuse 17.603 contestaţii. Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (7.380) şi în judeţele Constanţa (2.941), Argeş (2.868) şi Suceava (2.527), iar cele mai puţine – sub 650 de contestaţii – în judeţele Mehedinţi, Călăraşi, Covasna, Ialomiţa şi Tulcea.

Ministerul Educaţiei a anunţat că rata de promovare la Bacalaureat, înainte de contestaţii, atât pentru promoţia curentă, cât şi promoţiile anterioare, a fost de 62,9%. Pentru promoţia curentă, rata de promovare a fost de 71,4%, iar pentru promoţiile anterioare – 25%, conform edu.ro.