Îmcepând de mâine, la Maternitatea Giulești nu se mai fac internări până când nu se va face o dezinsecţie completă. Au fost luate probe de la 47 de angajaţi, iar 11 dintre aceştia sunt purtători ai infecţiei. „Această anchetă va fi gata în seara aceasta. DSP a început verificările la Maternitatea Giulești. În funcție de rezultatele anchetei și de laborator, vom lua măsurile care se impun. Există posibilitatea ca maternitatea să se închidă temporar. Așteptăm rezultatele de laborator”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea la Antena 3.

Potrivit Ministerului Sănătății, conducerea Direcției de Sănătate Publică Bucureşti a apreciat drept necesare instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Stafilococ Auriu MRSA. 

“Astfel, începând cu dată 30.11.2018 se sistează toate internările în unitatea spitalicească”, transmite Ministerul Sănătăţii. Potrivit unui comunicat, pe măsură ce spaţiile vor fi eliberate prin externarea pacienţilor, acestea vor fi închise şi se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol.

„Întreg personalul medico-sanitar depistat ca purtător de Stafilococ Auriu MRSA va fi scos din activitate până când va finaliza tratamentul specific şi probele de recontrol ale exudatelor nazale vor fi negative. Se va efectua exudatul nazal pentru întreg personalul unităţii sanitare, precum şi pentru toţi pacienţii internaţi în unitatea sanitară. În cazul rezultatelor pozitive pentru pacienţii internaţi vor fi consemnate în biletul de externare inclusiv în scrisoarea medicală către medicul de familie în vederea instituirii tratamentului adecvat”, potrivit sursei citate.

Autorităţile continuă controlul la maternitatea Giuleşti, dar şi la celelalte maternităţi din Capitală iar verificările vor fi extinse în toată ţara.

17 bebeluși infectați cu stafilococ auriu, toți născuți la Maternitatea Giulești, au ajuns în ultima lună la Spitalul Grigore Alexandrescu. Reprezentanții unității medicale au precizat că au luat măsuri pentru izolarea celor opt dintre ei care sunt încă internați.