„Eu cred că tot ce avem în zona mănăstirilor şi bisericilor, dacă ne gândim şi la Bucovina, nu a fost pus în valoare de nimeni. Se poate face un proiect foarte important şi foarte interesant pentru a observa şi a promova în exterior toată această activitate a turismului ecumenic”, a spus Dobre, la finalul audierilor.

Totodată, el a anunțat că Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) va fi desfiinţată, ca ministerul să preia toţi angajaţii. 

„Autoritatea Naţională pentru Turism se va desfiinţa şi se va înfiinţa Ministerul Turismului. (Angajaţii ANT) vor intra la Ministerul Turismului, ei vor fi preluaţi”, a spus ministrul propus, precizând că este vorba de aproximativ 140 de angajaţi.

În plus, Mircea Titus Dobre a promis că tichetele de vacanţă pentru bugetari, măsură inclusă în programul de guvernare, vor fi introduse din acest an. „Dorim să luăm această măsură în prima jumătate a anului 2017”, a afirmat Dobre. În prezent, conform cifrelor de la Finanţe, în România sunt peste un milion de bugetari.

Mircea Titus Dobre a primit aviz pozitiv de la comisiile parlamentare, cu 38 de voturi „pentru”, opt „împotrivă” şi două abţineri.

Dobre susţine că turismul va putea ajunge în România, prin aplicarea noilor programe promise de PSD, până la o pondere de 4% din produsul intern brut (PIB), de la sub 1% din PIB în prezent.