Boeing a descoperit o eroare de fabricaţie care afectează structura materialelor compozite ce asigură rigiditatea părţii din faţă a unora dintre avioanele 787, a adăugat cotidianul american.
Potrivit site-ului specializat Flightglobal, unele plăci din materiale compozite care asigură rigiditatea fuzelajului s-au detaşat parţial după zboruri de testare a noilor aeronave. Problema a fost detectată la un avion destinat companiei japoneze ANA şi la atele două destinate Qatar Airways, a informat site-ul, fără a preciza sursele. Seattle Times notează că Boeing a decis să verifice toate aeronavele deja fabricate.
Avionul de tip Boeing 787 a intrat în serviciu în octombrie, cu trei ani întârziere din cauza dificultăţilor de producţie. Această aeronavă reprezintă o provocare industrială pentru Boeing, deoarece consumă cu 20% mai puţin combustibil decât celelalte avioane din categoria sa, datorită utilizării masive a materialelor compozite. Acestea reprezintă peste jumătate din greutatea aeronavei, o premieră pentru marele constructor.
Sursa: Agerpres