Russia Standard Bank este prima bancă din Europa, care furnizează serviciul de transfer de bani între persoane fizice, prin platforma MasterCard MoneySend.  

Programul, lansat ca parte a pachetului de servicii pentru clienţi, oferit de Russia Standard Bank, va deschide drumul pentru transferuri de bani de pe un card pe altul, pentru clienţii săi.

Clienţii RSB, posesori de carduri MasterCard şi Maestro, vor avea posibilitatea să trimită bani direct către alţi posesori de carduri MasterCard şi Maestro, fie clienţi ai aceleaşi bănci, fie ai altor bănci din Rusia. Serviciul MoneySend Russia Standard Bank va fi disponibil prin toate ATM-urile din ţară, putând fi utilizat de aproape toţi posesorii de carduri MasterCard şi Maestro din Rusia, cu aprobarea tranzacţiei de către bancă.

„Am văzut deja că platforma noastră MoneySend a fost valorificată în SUA şi în ţările din regiunea Asia-Pacific, iar acum suntem deosebit de încântaţi că, împreună cu partenerii noştri de la Russia Standard Bank, am reuşit să implementăm prima platformă MoneySend din Europa”, a spus Ilya Riaby, Manager General Rusia, MasterCard Worldwide.

„Acest serviciu va oferi numeroase oportunităţi pentru posesorii de carduri din ţară, mai ales că ne dorim să extindem serviciul de la nivel intern la nivel internaţional, pentru transferuri între posesorii de carduri din Rusia şi cei din alte ţări.”

Cum funcţionează MoneySend

Pentru a face un transfer de bani, posesorii de carduri Russia Standard Bank au nevoie doar de numărul cardului MasterCard sau Maestro, aferent persoanei care primeşte banii, împreună cu cererea de transfer făcută la unul dintre ATM-urile RSB sau prin platforma RSB de internet sau mobile banking. Suma maximă pentru o tranzacţie la ATM este de 15.000 de ruble şi de 5.000 de ruble pentru transfer prin internet sau mobile banking.

Kamal Boushi, Director Executiv, în cadrul Departamentului de Acceptare şi Iniţiative Strategice al Russia Standard Bank: „Fiind cel mai important emitent de carduri de pe piaţa din Rusia şi căutând să dezvoltăm tot timpul produse bazate pe tehnologii de ultimă generaţie şi adaptate clienţilor, ne bucurăm că am lansat serviciul MoneySend. Acesta este o modalitate simplă şi sigură de a transfera bani oricând către familie şi prieteni – un serviciu nou şi eficient pentru clienţii noştri”.

Platforma MasterCard MoneySend

MasterCard MoneySend este o platformă care permite emitenţilor să le ofere posesorilor de carduri o modalitate rapidă, convenabilă şi sigură de a transfera bani, atât în ţară, cât şi în afară, prin canale multiple, incluzând ATM-uri, internet, sucursale bancare sau telefon (inclusiv telefonul mobil).

Transferurile de bani înregistrează creşteri semnificative şi reprezintă o oportunitate importantă pentru emitenţi.

Conform Băncii Mondiale, în iulie 2010 valoarea transferurilor de bani internaţionale între persoane fizice era de 440 miliarde de $. Rusia reprezintă o piaţă importantă pentru transferurile de bani interne sau internaţionale.

De exemplu, conform Bank of Russia, transferurile de bani din acest an (până în luna septembrie 2010), realizate din Rusia, către destinatari – rezidenţi şi nerezidenţi, prin intermediul instituţiilor de credit (incluzând operatorii de transferuri de bani) au avut o valoare de 29,4 miliarde $. Aceste cifre fac din Rusia cea mai importantă piaţă europeană de transferuri de bani către exterior.