Românii care au căutat o maşină rulată la început de 2012 au optat pentru Wolkswagen în proporţie de 21%, pe locurile următoare fiind BMW (18%) şi Audi (15%), scrie Agerpres.

La polul opus se situează Peugeot, cu 4% din totalul căutărilor.

Fruntaş în rândul celor mai căutate modele de maşini este Volkswagen Golf – cu 7% din totalul căutărilor, locul secund fiind ocupat de Audi A4 (6,5%), urmat de Volkswagen Passat (6%).

Ultimele locuri din top 10 cele mai căutate modele sunt deţinute de Dacia Logan şi Opel Corsa.

Pe prima poziţie în rândul celor mai bine vândute maşini noi din România, modelul Dacia Logan ocupă locul 8 în preferinţele cumpărătorilor de maşini rulate, în timp ce, ca marcă, Dacia ocupă locul 7.

Maşinile japoneze, deşi recunoscute la nivel mondial pentru fiabilitatea lor, sunt mai puţin apreciate de români. La început de 2012, primele trei cele mai căutate mărci de maşini japoneze sunt Toyota care a înregistrat 3% din totalul căutărilor, Mitsubishi (2,7%), urmate de Nissan pentru care s-au înregistrat doar 2,6% dintre căutări. În ceea ce priveşte cele mai căutate modele ale mărcilor amintite, preferatele au fost Mitsubishi Pajero, Toyota Land Cruiser si Toyota RAV-4.