Liviu Dragnea, care a fost încarcerat la Pnitenciarul Rahova, la sfârșitul lunii trecute, după condamnarea în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, dată de judecătorii Curții Supreme, are dreptul să vorbească la telefon, chiar din celulă.

La Rahova, telefoanele de la care pot vorbi persoanele private de libertate sunt amplasate în celulă, și nu pe hol, ca la majoritatea penitenciarelor, notează ȘtiripeSurse.

Liviu Dragnea are la dispoziție o cartelă, pe care rudele îi pot pune bani, iar fostul șef al PSD poate discuta cu cei apropiați (membrii de familie, aparținători sau alte persoane – soț, soție, rude până la gradul IV, persoane care au stabilit relații asemănătoare acelora dintre soți sau dintre părinți și copii, reprezentanți legali când sunt desemnați, precum și, în cazuri excepționale, persoane față de care s-au stabilit puternice relații afective și care mențin legătura cu deținutul prin vizite, telefon, corespondență și comunicări on-line), câte o oră în fiecare zi. Un astfel de aparat este și în celula, în care se află politicianul, acesta fiind acum în perioada de carantină.