Asistenta medicală din Ţăndărei care a decedat luni din cauza coronavirusului este cel de-al treilea cadru medical din România răpus de cumplita boală şi decesul cu numărul 332 la nivelul întregii ţări.

Soţul ei a dat câteva declaraţii despre acest cumplit moment pentru Antena 3.

“A fost la Țăndărei la triere. A stat 14 zile la poartă. Seara venea acasă. A avut mănuși și o mască. În ultima perioadă i s-a dat combinezon.

Veneau oameni bolnavi, aici, la Țăndărei, sunt mulți de etnie romă și în declarații mințeau că n-au probleme. Noi, după data de 1, am intrat în carantină. Ea pe 1 a fost testată, pe 2 a ieșit rezultatul. Avea febră, dureri în gât, tușea, în ultima perioadă nu prea mai avea aer”, a povestit soţul femeii.

“Am aflat că avea diabet, dar e exclus”

Potrivit Ministerului Sănătăţii, asistenta medicală din Ţăndărei, în vârstă de 42 de ani, avea diabet zaharat. Soţul femeii este însă uimit de această declaraţie şi spune că nu se pune problema de aşa ceva.

“Am văzut că s-a vehiculat o grămadă de boli, ea a avut glandă controlată, mergea la medic, avea pastile. Am aflat că avea diabet, dar e exclus. Ea a fost asistentă pe laborator analize și vă dați seama că își făcea analizele în fiecare lună și dacă apărea ceva nu stătea. Nu știu ce s-a întâmplat, a fost 14 zile la triere.

Noi n-am avut nimic. Nici eu, nici fetele. Nu am fost testat, au zis că nu ni se face test dacă n-avem nimic”, a mai declarat bărbatul, scrie antena3.ro.