Averea miliardarului american Warren Buffett a scăzut cu 407,3 milioane de dolari, ajungând la 43,9 miliarde de dolari.
Patrimoniul liderului mondial din industria siderurgică ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, s-a diminuat cu 918 de milioane de dolari, adică 4%, ajungând la 22,3 miliarde de dolari. Ca urmare a acestei dinamici negative, Mittal a căzut marţi din topul celor 20 cei mai bogaţi oameni ai lumii, situându-se pe poziţia 21, conform unui clasament Bloomberg.

Doi magnaţi europeni, retailerii Bernard Arnault, proprietarul LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A, şi Amancio Ortega, deţinătorul Inditex SA au pierdut împreună 1,2 miliarde de dolari.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a pierdut pe fondul declinului de marţi al pieţelor 805,4 milioane de dolari, astfel încât averea sa a ajuns la 61,3 miliarde de dolari.

În fine, averea fondatorilor Google Inc. Sergey Brin şi Larry Page s-a redus cu 560 milioane de dolari, după ce preţul acţiunilor Google a înregistrat o scădere de 1,5%.

Indicii bursieri din SUA au înregistrat marţi pierderi între 1,3-1,5%, în timp ce scăderea burselor europene a fost şi mai substanţială, între 1,8-3,6%. O astfel de dinamică negativă se explică prin apropierea zilei de 8 martie, termenul limită de depunere a cererilor de către creditorii privaţi pentru participarea la programul voluntar de ştergere a datoriei Greciei. În cazul în care se vor înregistra mai puţini participanţi decât cei 75% dintre deţinătorii de obligaţiuni ale ţării, Grecia s-ar putea confrunta cu un faliment necontrolat, care, potrivit experţilor Institutului Internaţionale de Finanţe (IIF), ar putea să producă pierderi zonei euro în valoare de 1 trilion de euro.
SURSA: Agerpres