Marriott este primul lant hotelier din lume care anunta ca situatia dificila de pe pietele financiare din intreaga lume poate dauna dezvoltarii retelei de hoteluri. Astfel, compania ar putea anula inaugurarea unor noi unitati pana la stabilizarea situatiei de pe pietele din intreaga lume.

Reprezentantii celei mai mari retele hoteliere din SUA au realizat o privire de ansamblu foarte sumbra pentru restul anului dar si pentru 2009, precizand ca mediul de afaceri „va ramane cel putin la fel de dificil” iar anul viitor va fi unul foarte dur.

Marriott a anuntat ca profitul inregistrat in cel de-al treilea trimestru al anului a scazut cu 28% fata de perioada similara a anului trecut. Castigurile nete au ajuns astfel la 94 de milioane de dolari, de la 131 milioane de dolari in urma cu un an. Veniturile grupului hotelier au crescut cu doar 1%, pana la 2,96 miliarde de dolari.

Pentru anul 2009 reprezentantii companiei se asteapta la castiguri cuprinse intre 1,48 – 1,60 dolari pe actiune, sub estimarile analistilor, de 1,85 dolari pe actiune.

„Avand in vedere situatie de pe pietele financiare, compania noastra cat si detinatorii de francize ar putea decide amanarea sau chiar stoparea unor proiecte in curs de derulare. Acest lucru ar putea duce si la pierderea sumelor investite pana in acest moment” au declarat reprezentantii Marriott.

Sursa: Financial Times, CNN