Grupul britanic de retail Marks & Spencer a anuntat ca va inchide 27 de magazine si va disponibiliza 1.230 de angajati, in contextul actualei crize economice. Decizia companiei arata o data in plus ca sectorul de comert cu amanuntul din Marea Britanie trece printr-o perioada extrem de dificila.

Marks & Spencer a indicat, de asemenea, o scadere cu 7,1% a vanzarilor inregistrate pe ultimul trimestru din 2008. Compania a anuntat ca va apela in aceste conditii la o serie de masuri pentru a reduce costurile.

Principala masura va fi inchiderea a 27 de magazine, mai ales din cadrul lantului „Simply Food”, lant ce comercializeaza exclusiv produse alimentare. Acest lucru va duce la concedierea a 780 de angajati.

In plus, Marks & Spencer are in plan suspendarea a inca 450 de locuri de munca in cadrul diviziilor de administrare, reducand asfel efectivele acestor divizii cu 15%.

Aceste masuri vor duce la reducerea costurilor cu 175 – 200 milioane de lire sterline (193 – 220 milioane euro) in urmatorul an fiscal.

Sursa: Bloomberg