Răspunsul a venit la întrebarea unui acționar cu privire la beneficiul Fondului și al acționarilor săi de pe urma campaniei purtate de Franklin Templeton.

Mark Mobius a ținut să precizeze că, în cadrul road-show-ului, reprezentanții unei companii românești au purtat pentru prima oară discuții cu oficiali ai bursei londoneze.

Pentru viitor, Franklin Templeton poartă discuții cu două bănci de investiții din Londra pentru a analiza oportunitățile și cea mai bună piață externă pentru demararea unei listări secundare. Deocamdată sunt analizate trei pieţe europene:  Londra, Varşovia şi Viena.
Pe de altă parte, trecând în revistă ţările cu cele mai mari rezerve valutare – dintre care China cu 3.000 de miliarde de dolari, respectiv alte destinaţii asiatice precum India, Taiwan şi Hong Kong –, Mark Mobius ar recomanda a se privi cu mai mare interes către aceste pieţe.

"Mergem acolo unde sunt banii cei mai mulţi", a declarat Mobius.

Cert este că acţionarii FP vor afla în iunie cea mai bună piaţă externă pe care merită listat Fondul, pentru a atrage câţi mai mulţi investitori străini.

De asemenea, Mark Mobius a declarat că Franklin Templeton este alături de conducerea Bursei de Valori Bucureşti pentru a o ajuta să elimine barierele de tranzacţionare pe care le întâmpină pe plan local marii investitori străini, comparativ cu o piaţă dezvoltată.