Marius Lulea, reacție după anunțul privind demiterea sa

Duminică, liderul AUR, George Simion, a anunțat că îl va suspenda pe Marius Lulea din funcția de prim-vicepreședinte al partidului. Motivul acestei decizii a fost opoziția lui Lulea față de candidatura lui Cozmin Gușă la Primăria Capitalei.

În urma acestor declarații, Marius Lulea a reacționat printr-o postare pe Facebook, declarând că acceptă decizia lui Simion și are încredere în abilitățile acestuia de lider politic. Lulea a subliniat că, deși sunt prieteni, în politică trebuie să se respecte autoritatea și deciziile luate de conducere.

„Nu de puține ori în politică am văzut oameni care au înnebunit după funcții ca să le aibă sau să le mențină și foarte puțină Smerenie (rare cazurile cu oameni smeriți, Claudiu Târziu e unul din ele).

George Simion este prietenul meu, dar în politică el conduce partidul și îl conduce bine. Dacă ești prietenul cuiva atunci trebuie să înțelegi că nu tot ceea ce spui sau faci este corect, prietenii oferă sfaturi, dar nu le impun. Iar partidul AUR este bine condus de președintele său: George Simion”, a spus Lulea.

El a menționat că Simion a condus partidul cu succes, reușind să îl ducă de la 0% la 25% în sondaje, și că acceptă decizia acestuia privind suspendarea.

De asemenea, Lulea a subliniat importanța disciplinei și a respectării regulilor într-un partid serios, menționând că este dispus să se retragă din funcția de prim-vicepreședinte dacă acest lucru este considerat necesar pentru binele partidului. El și-a exprimat susținerea necondiționată față de George Simion, pe care îl consideră capabil să aducă schimbările necesare în România.

george simion
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

Lulea a spus că respectă decizia lui George Simion

În finalul postării, Marius Lulea a subliniat că are de mulți ani speranța că George Simion va deveni președintele țării și că îl consideră cel mai bun strateg și manager de proiect din România.

„Indiferent ce decizii ia, dincolo de opinia personală ce i-o spun în privat, a dovedit că știe să ia măsurile corecte.

Dacă consideră că este necesară suspendarea sau demisia mea din funcția de prim-vicepreședinte cred că este o decizie corectă. Nu mă consider indispensabil, ba cred că este loc de oameni mai buni.

Într-un partid serios trebuie să existe disciplină. Dacă o cer de la alții și eu trebuie să respect aceleași reguli.

La AUR vii să dai, nu să ceri. Oamenii trebuie să dovedească, să lase orgoliile și să lupte pentru a scoate România din ghearele mafioților ce astăzi conduc România.

Iar George SIMION este cel care poate să schimbe soarta țării prin energia pe care o emană și prin puterea sa. A băgat spaima în ei și pentru asta au făcut comasate și de alegeri și de partide.

Funcția nu face pe om. Dacă George Simion consideră că este pentru binele partidului să mă retrag dintr-un loc sau altul, sau să mă duc într-o direcție sau alta, o voi face. Iar asta nu de ieri sau de azi ci pentru că îi sunt alături de 15 ani și știu că urmărește binele națiunii române.

El poate să redea speranța Românilor, le poate reda mândria și este singurul care poate face acest lucru.

Încă de când l-am cunoscut mi-am dat seama de potențialul său și de aceea l-am susținut și îl susțin și în continuare. Este de departe cel mai bun strateg din România și cel mai bun manager de proiect pe care l-am văzut.

Probabil sunt primul care și-a pus speranța în el ca viitor președinte și primul care a afirmat-o vreodată și asta nu de azi, nu de acum patru ani, ci de aproape 10 ani când venea la birou și le-am zis colegilor: uitați-vă la el căci va fi următorul președinte al Țării”, a scris Lulea, pe Facebook.

Marius Lulea a fost foarte activ în susținerea politică a lui George Simion în anul 2019, când acesta a candidat ca independent la alegerile europarlamentare. A mers atât de departe încât a depus nu mai puțin de 42 de contestații la AEP, contestând rezultatul alegerilor europarlamentare. Toate contestații i-au fost respinse.

Până anul trecut, a gestionat fiecare donație primită de partidul politic. A fost reprezentantul legal al AUR la AEP pentru donații de zeci sau sute de mii de lei anual. AUR a decis însă să nu cheltuie niciun leu din cele 18 milioane de lei, respectiv 9 milioane de lei, pe care le-a primit ca subvenție din partea statului român în anul 2021, respectiv în primele șase luni ale anului 2023.