Parlamentul European recomandă statelor membre să ia în calcul utilizarea canabisului în scopuri medicale şi fac apel la autoritățile din statele membre ale Uniunii Europene să profite de potenţialul acestor tipuri de medicamente. Europarlamentariile-au recomandat statelor membre să le permită medicilor să utilizeze judecata lor profesională în ceea ce privește prescrierea medicamentelor pe bază de canabis. Mai mult, dacă se observă rezultate bune în domeniu, atunci  aceste medicamente ar trebui să fie acoperite de sistemele de asigurări de sănătate, la fel ca alte tipuri de medicamente.

Europarlamentarii au cerut Comisiei Europene și autorităților din statele membre UE să facă o distincție clară între consumul de canabis medical și utilizarea lui în alte scopuri. Europarlamentarii au votat, miercuri o rezoluție în care îndeamnă autoritățile din statele membre să înlăture barierele de reglementare, financiare și culturale care frânează cercetarea științifică privind utilizarea lui în scopuri medicale și să finanțeze în mod corespunzător cercetarea în acest scop. 

Parlamentul European susține că există dovezi privind eficienţa canabisului în creşterea poftei de mâncare şi în limitarea scăderii în greutate asociată cu HIV/SIDA. Canabisul utilizat în scop medical poate diminua simptomele unor boli mintale precum psihoze, sindromul Tourette, dar şi în cazul epilepsiei, Alzheimer, cancer, artrite şi glaucom și, în plus, reduce riscul de obezitate şi diabet. În timp ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat oficial ca CBD, compusul canabisului, să nu fie clasificat drept substanță controlată, legislația în statele membre diferă foarte mult în ceea ce privește folosirea canabisului în scopuri medicinale, mai arată europarlamentarii.

Te-ar putea interesa și: