Reprezentanţi ai LSEG se află în Bucureşti pentru a se întâlni cu oficiali ai Guvernului României, cu scopul de a dezvolta iniţiative comune care vor aduce companiile româneşti alături de investitorii şi consultanţii londonezi.
Cele cinci domenii de business pe care se va concentra parteneriatul sunt: Pieţe Primare, Seminarii şi Training, Date de piaţă Proquote şi soluţii de tranzacţionare, FTSE şi servicii Post-Tranzacţionare.

“Suntem încântaţi  sa lucrăm alături de Bursa de Valori Bucureşti. Ca una din economiile cu cel mai rapid ritm de creştere din CEE, România prezintă oportunităţi excelente şi naturale de parteneriat pentru London Stock Exchange Group. Această colaborare va aduce împreună companii româneşti de top şi candidaţi pentru privatizare, alături de comunitatea internaţională de investitori din Londra”, a declarat Tracey Pierce, Director of Equity Primary Markets, LSEG

“Este o onoare pentru noi să semnăm un Acord de Cooperare cu London Stock Exchange Group. De-a lungul anilor s-au pus bazele unui parteneriat, iar acum putem consolida această colaborare şi ne putem uni eforturile pentru a aduce oportunităţile de investiţii româneşti mai aproape de investitorii londonezi”, a declarat Lucian Anghel, Preşedinte  Bursa de Valori Bucureşti.

Scopul prezentei cooperări vizează:

Pieţe principale
Co-promovare a evenimentului “Romania – Investment Forum”, găzduit de London Stock Exchange, pentru a atrage investitorii şi consultanţii londonezi astfel încât să sporească gradul de conştientizare a oportunităţilor de investiţii într-o economie în proces de creştere rapidă, ca cea a României.
Sprijinul London Stock Exchange pentru roadshow-urile dedicate investitorilor la care vor fi prezentaţi candidaţii la procesul de privatizare din România.
LSE Academy
London Stock Exchange Academy va oferi seminarii, cursuri de training şi sesiuni de coaching deschise membrilor Bursei de Valori Bucureşti, Depozitarului Central, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, ministerelor din România şi OPSPI.
Proquote şi membership
Oferirea unui pachet de membership la London Stock Exchange şi a unui sistem eficient de afişare a datelor şi informaţiilor de piaţă, precum şi a facilităţii de execuţie via sistemul Proquote al LSE.
FTSE:
Colaborarea între BVB şi FTSE Group în vederea explorării în dezvoltarea de indici adecvaţi pentru piaţa de capital din România.  

Post tranzacţionare
LSEG şi BVB va explora dezvoltarea unei potenţiale colaborări între Monte Titoli şi Depozitarul Central.
LSEG va oferi asistenţă pentru compensarea tranzacţiilor cu instrumente financiare la BVB şi suport pentru integrarea funcţiei de contraparte centrală la Casa de Compensare Bucureşti.