Liderul PPE, Manfred Weber a susținut, într-un interviu, că UE ar trebui să sancţioneze prin intermediul fondurilor europene ţările membre care nu respectă normele statului de drept, făcând referire și la România. Comentariul oficialului european a provocat revolta europarlamentarului Maria Grapini care nu s-a putut abține în Sâmbăta Mare să nu îl tace dur pe Weber.

Maria Grapini i-a cerut acestuia să nu se amestece în treburile interne ale României.

„După ce a intervenit brutal și fără nici un drept în procesele în derulare din România cerând guvernului României să sisteze procese în derulare, Weber, pretendent la șefia Comisiei Europene din partea grupului popularilor, cere tăierea fondurilor europene pentru Romania.

Domnule Weber nu ajunge Brexit? Nu ajunge că în Franța crește partidul doamnei Le Pen? Vreți să distrugeți UE?

Consider că este inadmisibil, chiar dacă este campanie, ca un lider de grup politic să inducă teme false care pot influiența decizia cetățenilor europeni!

România este un partener corect față de UE. Cer ca și UE să fie la fel! Cereți tăierea fondurilor europene pentru Austria care încalcă prevederile europene privind drepturile cetățenilor europeni!

România este membru cu drepturi egale cu celelalte state și cer să respectați acest lucru, dumneavoastra domnule Weber si oricare lider european”, scrie Maria Grapini pe pagina sa de socializare.