Numirea a fost aprobată în cadrul Adunării Generale anuale a ING Group din data de 11 mai 2015, după obţinerea tuturor aprobărilor corporative şi de reglementare, inclusiv a aprobării Băncii Centrale Europene.

Mandatul a fost acordat pentru o perioadă de 4 ani şi intră în vigoare la încheierea Adunării Generale anuale menţionate. Potrivit comunicatului, în urma numirii Marianei Gheorghe în această funcţie, OMV Petrom va beneficia de expunere suplimentară la standardele internaţionale de guvernanţă corporativă.

"OMV Petrom va beneficia în continuare de implicarea deplină a dnei Gheorghe, care va dedica suficient timp companiei OMV Petrom, având în vedere numărul de întâlniri la care va lua parte în viitorul angajament profesional, precum şi planificarea în avans a acestora", se mai spune în comunicat.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. La finalul lui 2014, Grupul avea o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual şi opera o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării, la sfârşitul lui 2014.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul
român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, deţine 20,64%, Fondul
Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti. AGERPRES