Cei mai talentați cinci bucătari ce au demonstrat că merită tunica primită din partea chefilor au ajuns la un singur pas de cel mai important moment al sezonului șase, marea finală „Chefi la cuțite”, difuzată diseară, de la 20:00, pe Antena 1. Tensiunea și emoțiile ajung astăzi la apogeu, iar ediția va fi una cu lacrimi, zâmbete, multe speranțe și o șansă egală către trofeu.

Maria Burlacu, Andrei Balasz și Cătălin Bădici sunt cei trei reprezentanți din echipa galbenă a lui Cătălin Scărlătescu ce s-au calificat în ultima provocare din semifinală. După două sezoane în care nu a avut concurenți în ultima etapă a concursului, acum, cu un singur pas înaintea finalei, chef Scărlătescu se bucură de majoritate numerică: „Sezonul șase, pentru mine, a fost sezonul de vis. Aștept să se termine la fel. Aștept steluțele galbene să cadă din cer!”, a afirmat acesta încrezător.

Cătălin Badici este semifinalist în emisiunea „Chefi la Cuțite” și unul dintre favoriții câștigării marelui trofeu.

Un obișnuit al showurilor de gătit, Cătălin a fost finalist în emisiunea „Hell`s Kitchen-Iadul bucătarilor” și a fost la un pas de a câștiga marele premiu al emisiunii.

De data aceasta, bucătarul a decis să își încerce norocul și la emisiunea „Chefi la cuțite”.

Originar din Beclean, Andrei Balasz este unul dintre favoriții câștigării trofeului „Chefi la Cuțite”.

Andrei Balazs a plecat la Londra unde a lucrat chiar și la restaurante cu stele Michelin. S-a decis să-și măsoare nivelul, supunând preparatele sale la criticile sau aprecierile papilelor gustative a trei chefi români, srie A3.

De-a lungul concursului a reușit să-i impresioneze pe chefi cu preparatele sale, iar în dueluri a luat cele mai mari note.

Diseară, chefii vor juriza pentru ultima dată farfuriile concurenților, iar cei trei se așteaptă ca bucătarii ajunși în această etapă a concursului să ducă gastronomia la un alt nivel. Un singur pas stă între cei cinci concurenți și un loc adjudecat pe merit în finală, un singur preparat excepțional, un „signature dish” ce poate cuceri definitiv papilele gustative ale chefilor: „Lupta începe să fie din ce în ce mai grea. Mai e un pas și e un pas foarte important. Dacă îl faci cum trebuie…ajungi în finală!”. Cea mai dură jurizare va fi una a emoțiilor copleșitoare, dar și una extrem de dificilă, ce îi va încurca pe chefi în a lua o decizie: „Acesta este momentul în care aici s-a stins lumina. Avem în față cele mai frumoase farfurii din tot sezonul. Sunt de finală!”, vor spune aceștia.