Guvernul britanic a anunţat, luni, că va suspenda ajutoarele sociale acordate tinerilor între 18 şi 21 de ani care refuză să participe la cursuri intensive de formare pentru accesul pe piaţa forţei de muncă, transmite EFE. Secretarul de stat din cadrul cabinetului guvernamental, Matthew Hancock, a declarat că măsura face parte dintr-un program menit să pună capăt unei "culturi bazate pe subvenţionare din partea statului", care predomină în "unele dintre comunităţile cele mai vulnerabile", din Marea Britanie.Conform acestei iniţiative, tinerii înscrişi în rândurile şomerilor trebuie să participe la un program de trei săptămâni, care îi va introduce "fără drept de apel" pe piaţa forţei de muncă, susţine Hancock.

La sfârşitul celui de-al doilea trimestru din 2015, în Marea Britanie existau 738.000 de şomeri cu vârste între 16 şi 24 de ani, potrivit unui raport realizat de Parlamentul britanic.Rata şomajului în această grupă de vârstă era de 16%, cu 0,9% mai puţin decât în al doilea trimestru din 2014.

Prim-ministrul David Cameron  a promis, înainte de alegerile din 7 mai, pe care le-a câştigat cu o majoritate absolută, că va lansa un program orientat către tinerii care nici nu studiază, nici nu muncesc, cunoscut sub numele "Câştigă sau Învaţă". "Astăzi este încă posibil (ca tinerii, n.r.) să părăsească şcoala, să se înscrie, să ceară un ajutor pentru locuinţă şi să înceapă o viaţă bazată pe ajutoare sociale", a spus liderul conservator în ultima campanie electorală.

Sursa: AGERPRES