Furtul din magazine în Marea Britanie a ajuns la niveluri record, Albionul devenind raiul hoţilor care sustrag bunuri.

 

Potrivit celui mai recent raport al companiei de securitate Checkpoint Systems, în 12 luni s-au furat produse în valoare de 4,88 miliarde de lire sterline, cu 20% mai mult decât anul trecut.

 

Se fură de toate:  îmbrăcăminte, tricouri inscripţionate cu echipe de fotbal, lenjerie intimă, articole de pielărie, chiar şi haine purtând semnătura unor designeri celebri. Când vine vorba de alimente, se fură carne tocată si proaspată, brânză, fructe de mare, peşte şi mult, foarte mult alcool.

 

În prezent, conform statisticilor, se fura ca în codru din magazinele britanice, cel mai mult dintre toate ţările europene.

 

Să nu uităm şi de cosmetice scumpe, telefoane mobile, jocuri de calculator, DVD-uri, precum şi electronice de dimensiuni mici – camere digitale şi iPod-uri.

 

Pe lângă furturile „clienţilor” se înregistrează o cotă alarmantă a creşterii numărului de furturi operate de angajaţii magazinelor. Peste o treime din mărfurile furate nu erau protejate cu sisteme antifurt, deşi retailerii britanici au cheltuit numai anul trecut peste 920 de milioane de lire sterline pe aparatură de supraveghere şi accesorii antifurt.