Alegerile locale și primare au fost amânate în Marea Britanie până în luna mai a anului viitor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Iar premierul britanic, Boris Johnson, a declarat joi seară că epidemia de coronavirus este ”cea mai gravă criză din sănătatea publică” din ultima generație.

În plus, numărul cazurilor ar putea fi ”mult mai mare” decât cel confirmat, a precizat Johnson, conform digi24.ro.

Premierul britanic a mai spus că trebuie să fie sincer cu publicul și a avertizat că multe familii îi vor pierde prematur pe cei dragi.

Întâlnire de urgență

Bilanţul epidemic în Marea Britanie a ajuns la zece morţi, înregistrându-se 590 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a anunţat Departamentul britanic al Sănătăţii.

După o întâlnire de urgență, joi, a cabinetului de securitate (Cobra), coordonatorul științific al guvernului, Sir Patrick Vallance, a declarat că bilanțul îmbolnăvirilor s-ar putea situa în Marea Britanie între 5.000 și 10.000.

Deocamdată, 20 de oameni sunt tratați pentru Covid-19 la terapie intensivă, dar Marea Britanie se situează cumva pe o traiectorie întârziată cu patru săptămâni în raport cu Italia, unde sunt mai mult de 1.000 de morți.

În cel mai rău scenariu, 80% din populația țării ar putea contracta virusul. La o rată a mortalității fie și numai de 1%, asta ar însemna 500.000 de decese.