Marea Britanie este cea mai violentă ţară din Europa şi printre cele mai periculoase din lume, devansând Statele Unite şi chiar Africa de Sud, într-un clasament în care România se află pe ultimele locuri, relatează publicaţia The Sun în ediţia electronică.

Un număr de 2.034 de persoane la 100.000 de locuitori sunt supuse agresiunilor în Marea Britanie, în comparaţie cu 466 în America şi 1.609 în zonele cele mai defavorizate din Africa de Sud, potrivit unui clasament realizat pe baza rapoartelor Comisiei Europene şi ale ONU.

Marea Britanie depăşeşte Austria, care se clasează a doua, cu 1.677 de agresiuni violente la 100.000 de locuitori.

Potrivit cifrelor Comisiei Europene, Marea Britanie se poziţionează pe locul doi în topul ratei infracţionalităţii în Uniuea Europeană.

România, pe ultimele locuri

Rata omorurilor este de asemena mai ridicată decât în majoritatea statelor din Europa de Vest, inclusiv Franţa, Germania, Italia şi Spania, situându-se pe locul 13 în topul condus de Lituania, Estonia şi Letonia.

Potrivit cifrelor din 2007, britanicii se poziţionează pe locul cinci privind rata jafurilor şi pe locul patru la furturi în UE, depăşind Germania şi Franţa.

Ţara cu cea mai mică rată a infracţiunilor violente a fost România, cu 32 de incidente la 100.000 de locuitori. Dar potrivit experţilor, aceasta se datorează faptului că România, ca şi Grecia, Bulgaria şi Turcia – aflate la coada clasamentului – au modalităţi diferite de înregistrare a criminalităţii.

SURSA: Mediafax