Publicaţia a menţionat că ministerele britanice au în vedere ideea aderării la NAFTA în cadrul analizării posibilităţii ca Marea Britanie să părăsească UE în martie 2019 în absenţa unui acord comercial cu Bruxellesul. 

În prezent, Marea Britanie îşi negociază termenii 'divorţului' său de Uniunea Europeană, deşi premierul britanic Theresa May face presiuni pentru orientarea discuţiilor către un acord important de liber schimb cu cel mai mare bloc comercial din lume. 

Pe lângă încheierea unui acord comercial cu SUA sau formarea a noi alianţe comerciale, unii susţinători britanici ai Brexitului se gândesc la posibilitatea aderării la un acord comercial existent, precum NAFTA. 

Însă preşedintele american Donald Trump a avertizat că ar putea rezilia acordul NAFTA, ce datează din 1994, întrucât consideră că el nu serveşte intereselor economice ale SUA. 

Dacă Marea Britanie ar adera la NAFTA, producătorii ce doresc să exporte către Uniunea Europeană şi America de Nord ar trebui să producă bunuri în conformitate cu două seturi de reguli separate. 

Marea Britanie, ale cărei regulamente comerciale sunt cele din interiorul UE în ultimii peste 40 de ani, ar trebui să adopte modelul nord-american în privinţa bunurilor, serviciilor, politicii concurenţiale şi protecţiei datelor.
Agerpres