În luna octombrie 2013, Guvernul britanic a vândut un prim pachet de 60% din acţiunile Royal Mail la un preţ de 330 de pence pe acţiune şi ulterior a fost criticat de opoziţie şi sindicate pentru că a vândut la un preţ pre mic în condiţiile în care ulterior titlurile Royal Mail au crescut cu 87%.

Acţiunile vândute miercuri către o serie de investitori instituţionali au fost vândute la un preţ unitar de 500 de pence.

Ministru britanic al afacerilor, Sajid Javid, a apreciat că vânzarea acţiunilor Royal Mail a reprezentat o afacere bună pentru contribuabili. 'Royal Mail a dovedit că poate înflori în sectorul privat. În prezent, compania are capacitatea de a accesa fondurile de care are nevoie pentru a-şi asigura un viitor sustenabil şi a se adapta la modificările de pe piaţă. Guvernul nu vede niciun motiv pentru a mai păstra o participaţie la Royal Mail', a spus Sajid Javid.

Într-un discurs ţinut miercuri, ministrul britanic de Finanţe, George Osborne a precizat că Guvernul va distribui aproximativ un procent din acţiunile Royal Mail către angajaţii companiei, care deţin deja 10% din capital din 2013.

Royal Mail domină piaţa serviciilor poştale din Marea Britanie chiar dacă monopolul său de 350 de ani asupra livrărilor de scrisori a luat sfârşit în 2006 ca urmare a liberalizării pieţei.

SURSA: Agerpres


Te-ar putea interesa și: