Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susţine că rămâne „foarte atent” la ce se întâmplă în contextul recentelor alegeri locale şi anunţă că nu va tolera „nicio abatere de la lege”.

„Am fost şi rămân foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în contextul acestor alegeri şi, credeţi-mă, nu voi tolera nicio abatere de la lege! Colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne sunt în continuare la datorie. Chiar dacă alegătorii şi-au exprimat deja votul, procesul electoral nu a luat sfârşit. Vom rămâne vigilenţi la respectarea legii, astfel încât acest scrutin să reflecte în mod fidel şi categoric voinţa românilor din 27 septembrie. Disperarea unor candidaţi că au pierdut fotoliul de primar sau alegerile pentru consilii nu trebuie să conducă la încălcarea legii, la fraude electorale. Este o chestiune de respect faţă de alegători, să ştii să pierzi cu demnitate”, a scris Marcel Vela, marţi, pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că este în politică de peste 30 de ani, iar, atunci când a candidat, a pierdut sau a câştigat, respectând decizia electoratului.

„Asta înseamnă democraţie, asta înseamnă normalitate! Ştiu că rezistenţa la schimbare poate fi mare, dar acesta este votul, este voinţa generaţiilor pe care noi le-am crescut. Respectaţi votul, respectaţi legea! Toate sesizările de fapte penale au fost înregistrate la parchetele competente şi anchetele sunt efectuate sub îndrumarea procurorilor. Sunt deja trei persoane reţinute pentru comiterea de fapte ilegale în contextul alegerilor locale şi alte câteva sute de persoane cercetate. Îi asigur pe toţi românii că suntem hotărâţi ca, în toate situaţiile în care au fost semnalate încălcări ale legii, să facem lumină şi să aflăm adevărul”, subliniază ministrul de Interne.

Marcel Vela și Ludovic Orban, acuzați de alegeri fraudate

Cel care a lansat aceste acuzații este analistul politic Cozmin Gușă. Acestea a atras luni atenția asupra unui adevărat sistem mafiot care a pus la cale fraudarea alegerilor din orașul Mangalia.

Însuși Premierul Ludovic Orban și ministrul de Interne Marcel Vela fac parte din această conspirație, a acuzat Cozmin Gușă, într-o postare pe Facebook, prin care relatează faptele petrecute în Mangalia

Sursă foto: INQUAM/Virgil Simonescu