Marcel Vela a vorbit azi despre numărul de cazuri de la Terapie Intensivă cât și despre studiile alarmiste care au apărut în spațiul public. Acesta îndeamnă populația să nu ia aceste studii în calcul, având în vedere că niciun studiu nu este oficial.

Cât despre locurile de la Terapie intensivă, ministrul de Interne a declarat că numărul mare de pacienți este real. În plus, acesta a declarat că a vorbit cu doctorul Virgil Musta care i-a spus că nu mai sunt locuri la ATI dar a adus o unitate mobilă.

În legătură cu autenticitatea virusului, Vela a declarat că COVID-19 este real și că există pacienți infectați cu acest virus. Mai mult decât atât, cei care nu cred în existența acestuia ar trebui să vorbească cu familiile celor care au avut cazuri de coronavirus.

Ministrul de Interne a mai adăugat că indiferent de ce teorii ale conspirației există, coronavirusul este real și nu distinge nici între femei, bărbați, suporteri liberali sau suporteri social-democrați.

”Aceasta este realitatea, sunt bolnavi de coronavirus, indiferent câte testări se fac și ce rezultate se dau. Discutați cu familii care au pierdut oameni. Acestea sunt drame, care se petrec între noi. Noi, ca să nu ajungem la drame și la decese, vedeți că virusul nu distinge între femei și bărbați sau suporteri PNL sau PSD, depinde de noi cum ne apărăm. Nu știu cine v-a spus, sunt locuri la ATI”, a declarat Vela.

În opinia lui Vela, degeaba vin autoritățile sau presa cu măsuri sau sfaturi pentru a te proteja de coronavirus dacă populația nu pune în aplicare sfaturile.

Cazurile coronavirus luni, 20 iulie

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 681 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 20 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 38.139 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.213 au fost externate, dintre care 22.747 de pacienți vindecați și 2.466 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 972 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 2.038 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Sursa foto: INQUAM/Octav Ganea