Acesta a precizat că este exclus ca PSD să îl susțină și anul viitor pe Nicolae Ciucă, dar și că este pregătit să preia această funcție.

„Dacă nu ar fi fost preşedintele PNL, e posibil să fi avut această discuţie. În acest moment este exclus la PSD să nu vină cu primul ministru în anul 2023”, a argumentat Ciolacu.

„Dacă colegii mei vor decide ca eu să fiu prim-ministru, atunci eu voi fi. Voi accepta această provocare în cazul în care, repet, colegii vor… De aceea mă şi bucură această discuţie aproape zilnică cu primul ministru în funcţie, Nicolae Ciucă. Şi presupun că şi după ce se va face această rotaţie aceeaşi discuţie va rămâne în continuare şi aceeaşi abordare”, a afirmat Marcel Ciolacu duminică, la Prima Tv.

Despre o candidatură la alegerile prezidențiale, Ciolacu a declarat că nu a luat nicio decizie, momentan. Acesta a precizat că are mulţi colegi în partid care s-ar califica pentru a fi candidat la funcţia supremă în stat.

Cine îi la locul lui Klaus Iohannis?

Mircea Geoană, secretar general adjunct al Alianței Nord Atlantice (NATO), a fost invitat în podcastul lui Mihai Morar, acolo unde a fost întrebat cu privire la o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din 2024.

Acesta a declarat că viitorul său în politică este incert în prezent, subliniind că nu s-a hotărât ce va face după ce va pleca din funcția pe care o deține acum.

Totuși, el spune că este ”măgulit” de încrederea pe care oamenii o au în el, aceștia având încredere în lucrurile pe care le-a făcut sau le va face.

“Încă nu m-am hotărât ce fac după ce plec de aici și o spun la modul cel mai onest.

Evident sunt măgulit de faptul că oamenii par să înceapă să aibă încredere sau ceea ce am făcut și ceea ce pot să fac”, a precizat Mircea Geoană.

Mircea Geoană spune că trebuie îndeplinite mai multe condiții

În ceea ce privește înlocuirea lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, Mircea Geoană spune că trebuie respectate mai multe condiții pentru o astfel de candidatură, subliniind că nu are un interes în acest sens.

”A doua chestiune, nu știu pentru că condițiile pentru o eventuală candidatură trebuie să fie cumulate din multe alte direcții și nu am niciun fel de interes și apetit în acest moment să mă apuc eu să îmi creez condițiile pentru așa ceva”, a mai spus acesta.