Marcel Ciolacu va discuta cu salariații din aparatul de lucru al Guvernului

Salariații din aparatul de lucru al Guvernului României au declanșat luni un protest spontan în fața Palatului Victoria, exprimând nemulțumirea față de discrepanțele salariale considerate discriminatorii în raport cu alte categorii de angajați din administrația publică.

Această acțiune vine după numeroasele întâlniri cu reprezentanții Guvernului pentru soluționarea revendicărilor salariale, fără a se găsi o soluție satisfăcătoare.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că va discuta cu salariații dacă situația o mai impune și s-a arătat deschis să se implice direct în dialogul cu aceștia.

Într-un context tensionat, marcat de frustrarea angajaților din cauza lipsei de rezolvare a problemelor legate de salarizare, premierul a glumit, sugerând organizarea unui teambuilding pentru a îmbunătăți relația dintre el și angajații din Cancelaria premierului.

„Am să fac un teambuilding ca să ne cunoaștem mai bine. Dar vă dau o veste tristă, dacă e vară eu fac la munte, dacă e iarnă fac la mare”, a spus Ciolacu.

Protestul vine ca urmare a refuzului guvernului de a corecta discrepanțele salariale percepute ca nedrepte de către angajați, după ce ultima întâlnire de luni a eșuat în găsirea unei soluții conciliante.

„Este așa de multă muncă în Guvern la toate departamentele. Eu știu cât se muncește în Guvernul României și tocmai de aceea mi-ar plăcea să mă implic direct în discuția cu cei care au făcut acest protest”, a afirmat Marcel Ciolacu, subliniind efortul depus de angajații din instituția guvernamentală.

ciolacu
SURSA FOTO: Inquam Photos, Sabin Cirstoveanu

Salariații, nemulțumiți de discriminarea salarială resimțită

Este important de menționat că protestul vine ca expresie a nemulțumirii legate de discriminarea salarială resimțită de angajații din aparatul de lucru al Guvernului în comparație cu alte categorii de personal din administrația publică.

De asemenea, decizia de a protesta a fost luată după ce ultima întâlnire desfășurată luni, „partea guvernamentală a refuzat să corecteze această nedreptate”.

„Având în vedere numeroasele întâlniri cu reprezentanţii Guvernului României pentru soluţionarea revendicărilor salariaţilor, faptul că, în continuare, angajaţii din Aparatul de lucru al Guvernului României sunt discriminaţi din punctul de vedere al salarizării în raport cu alte categorii de angajaţi din sectorul de activitate ‘Administraţie Publică’; luând în considerare ultima întâlnire desfăşurată azi, în cadrul căreia partea guvernamentală a refuzat să corecteze această nedreptate, angajaţii din Aparatul de lucru al Guvernului României au declanşat şi participă la un protest spontan, azi 13.05.2024, intrarea B, Piaţa Victoriei, Guvernul României”, reiese dintr-un comunicat transmis de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA.