Marcel Ciolacu anunţă un nou proiect legat de impozitarea pe capital şi cea pe muncă

Marcel Ciolacu a susținut, vineri, la Galați, că va fi luată o decizie corectă pentru români şi pentru România în ceea ce priveşte impozitarea pe capital şi cea pe muncă.

El a explicat că, în zece zile, va fi prezentat în Coaliție, de către ministrul Finanţelor, un proiect legat de impozitarea pe capital şi cea pe muncă. Ceea ce se va propune va fi discutat, ulterior, cu toţi factorii implicaţi – mediu de afaceri, sindicate.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, abia apoi se va lua o decizie de comun acord.

Liderul PSD a susținut că trebuie găsit un echilibru astfel încât Ministerul de Finanțe, dar și partidele aflate la putere să ia o decizie corectă pentru români şi pentru România.

„În acest moment, toată greutatea a picat pe clasa de mijloc şi pe cei cu venituri mici. Trebuie să găsim un echilibru, mai ales că se află la guvernare atât PSD-ul cât şi PNL-ul. Să găsim un echilibru predictibil şi sustenabil pentru viitorul României, pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri.

Ministrul de Finanţe, deja în 12 zile, dar deja au trecut două zile, va veni în Coaliţie şi va face anumite propuneri, pe urmă cu acele propuneri vorbim cu mediul de afaceri, cu sindicatele, cu IMM-urile, cu antreprenorii, şi după ce închidem tot acest val vom lua o decizie corectă pentru români şi pentru România”, a precizat Ciolacu.

Marcel Ciolacu susține că în România este prea mare impozitarea pe muncă

Liderul PSD a făcut aceste comentarii, vineri, la Galaţi. El a participat alături de viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, europarlamentarul PSD Dan Nica, liderul liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, şi Florin Spătaru, ministrul Economiei, la mai multe întâlniri, cu fermierii gălăţeni şi cu antreprenorii locali. Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei Întreprinzătorului din România.

În urmă cu o zi, Marcel Ciolacu a spus că impozitarea pe muncă este prea mare în România.

„Avem evaziunea fiscală estimată la aproape 10% din PIB. Trebuie modificat sistemul, o reforma a ANAF-ului. De dată asta, avem obligația, țînând cont că avem o coaliție formată din cele mai mari partide.

Aceste lucruri nu pot fi făcute decât prin dialog transparent. Avem cel mai mic venit prin impozitare, de la o anumită valoare în sus, din Europa.

Am făcut o echipa mixtă din cele trei partide, să vină cu soluții în două săptămâni, apoi vom discuta cu sindicatele și cu mediul de afaceri. Este prima dată când vad un guvern care se gândește și ce facem pe termen mediu, nu doar mâine”, a declarat, joi, Ciolacu.