Marcel Ciolacu condamnă gestul AUR în rândul studenților de la SNSPA

Premierul României, Marcel Ciolacu, condamnă gestul membrilor AUR de luni, 2 octombrie 2023.

Cu ocazia deschiderii anului universitar, susținătorii AUR au distribuit pliante în curtea și în sediul SNSPA. Ei promovau astfel interesele AUR și îi îndemnau pe tineri să renunțe la studiile universitare pentru a se alătura lor.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, ceea ce a făcut AUR la SNSPA este „un atac mârşav, la fel cum este atacul lor la UE şi NATO.”

„Românii au întotdeauna dreptate. Sunt ferm convins că până în ziua votului românii vor fi informaţi foarte clar.

Este un atac mârşav, la fel cum este atacul lor şi la UE şi la NATO. Aştept soluţiile pe care le au la UE şi NATO, la OCDE”, a declarat, vineri, Marcel Ciolacu în cadrul unei conferințe de presă postată pe pagina oficială de Facebook a PSD.

George Simion, acuzat de manifestări de tip legionar

Declarația sa a fost făcută după ce prof. univ. dr. Remus Pricopie l-a acuzat pe George Simion că „a ales să promoveze discursul urii la SNSPA și să redeschidă calea atacurilor legionaro-fasciste la adresa universităților.” Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, care a afirmat că sunt „manifestări politice de tip extremist și legionar”.

Potrivit lui, „universitatea este un spațiu al libertății de exprimare și de gândire, unde studenții sunt încurajați să exploreze idei noi, să își dezvolte capacitatea critică și să se angajeze în dialog deschis și constructiv pe orice temă. Această libertate intelectuală este fundamentul unui învățământ de calitate, care promovează înțelegerea profundă, toleranța și inovarea în societate. Singurele bariere de manifestare în spațiul academic sunt legea și bunul simț.”

„Nu este o noutate faptul că politicienii nedemocrați sunt deranjați de universități, de gândirea critică și cercetările serioase. Pe această logică, duminică, 1 octombrie 2023, într-o emisiune de televiziune, preşedintele AUR George Simion, politician de factură legionară, a amenințat că va veni la sediul SNSPA.

Luni, 2 octombrie 2023, cu ocazia deschiderii noului an universitar, George Simion, președintele AUR, a ales să promoveze discursul urii la SNSPA și să redeschidă calea atacurilor legionaro-fasciste la adresa universităților.

La ordinul său, a fost organizat un atac clasic de tip legionaro-fascist în spațiul academic. Susținătorii săi au distribuit pliante care îi îndeamnă pe studenți să renunțe la studiile universitare și să se înscrie în partidul AUR. Studenții și profesorii au decis să-i ignore”, a scris el pe pagina oficială a SNSPA.

Puteți afla mai multe informații despre acest subiect AICI.