Marcel Ciolacu nu s-a decis încă dacă va candida

Premierul Marcel Ciolacu nu este decis dacă va candida la alegerile prezidențiale din partea PSD, în acest an. Premierul a făcut declarațiile, miercuri, la România TV.

„De ce trebuie neapărat să candidez la Cotroceni? Eu, Marcel Ciolacu, nu am luat decizia de a candida. Am altă sarcină, de la partid și de la români. Să treacă primele alegeri, strângem partidul, vedem dacă continuăm. România trebuie să aibă un președinte de construcție, de stânga, mai ales că toate crizele și problemele cu rădăcină social-democrată”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

După ce moderatorul Victor Ciutacu a insistat, premierul a spus că dacă se decide va face anunţul la România TV.

„Promit că vin la dumneavoastră să anunț!”.

„Sunt prim-ministru și trebuie să-mi fac treaba. Să treacă primele alegeri, strângem partidul apoi vedem dacă mai continuăm acest parteneriat. PSD este cel mai mare partid din România şi a venit momentul ca România să aibă un președinte de stânga”, a mai spus Marcel Ciolacu. În acest moment, în coaliţie am stabilit alegeri comasate europarlamentare şi locale pe 9 iunie, pe 15 septembrie şi 29 septembrie avem alegeri prezidenţiale, turul unu şi turul doi, iar pe 8 decembrie avem alegeri generale pentru Parlamentul României. Aşa am stabilit, urmează ca PNL să le voteze duminică, apoi Guvernul va emite o OUG care va fi trimisa la Parlament să devină lege”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Mircea Geoană se dezice de conducerea actuală a PSD

Numele lui Mircea Geoană a fost vehiculat drept candidatul PSD pentru prezidențiale. Întrebat cum a reacționat la atacurile lansate împotriva sa de către unii lideri ai PSD, Geoană a spus că el activează în altă sferă. Și nu este influențat de astfel de remarci răuvoitoare.

Declarațiile sunt un răspuns la atacurile venite din partea lui Mihai Tudose. Dar și din partea lui Marcel Ciolacu. Liderul PSD a avut o reacție surprinzătoare când a fost întrebat despre o posibilă candidatură a lui Geoană la prezidențiale, din partea PSD.

„După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat şi am sunat-o pe doamna Şoşoacă şi i-am propus să fie premier”, a spus Ciolacu.

Mircea Geoană susține că un astfel de comportament față de un fost coleg este total nepotrivit. Mai ales că pe deasupra este și într-o funcție NATO, .

„Am trecut prin prea multe în viaţa mea şi sunt un om mult prea înţelept şi să o spun şi pe aia, joc şi la altă ligă ca să mă las afectat de astfel de comentarii.

Și totuși, Mircea Geoană a revenit cu faptul că lideri PSD, printre care și Marcel Ciolacu, i-au sugerat să intre în cursa pentru președinție, cu susținerea PSD. El subliniază că nu vede nicio problemă cu ceea ce a afirmat și că fiecare este liber să facă comentariile publice pe care le consideră necesare.

Și Ciucă este indecis

Altfel, nici Nicolae Ciucă, nu este hotărât dacă va candida la prezidențiale. El a fost întrebat dacă va candida din partea PNL la alegerile prezidențiale și a explicat că se află „în aceeași stare de anticipare prematură a acestei decizii.

Totuși, șeful PNL a explicat că așteaptă să vadă ce se întâmplă la alegerile locale și cele europarlamentare.

Totodată, acesta a subliniat că „statutul PNL prevede foarte că președintele partidului trebuie să-și asume candidatura”.

Ciucă a încheiat prin a spune că, până la urmă, cei care decid ce se întâmplă în viața politică din România sunt cetățenii.