Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seara, că social-democraţii vor câştiga alegerile parlamentare şi vor merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.

„Eu cred că PSD va ieşi pe primul loc la aceste alegeri. Nu văd de ce românii ar mai vota PNL în acest moment. (…) Vom lua o hotărâre în interiorul partidului pe cine propunem, mă voi consulta cu colegii mei”, a afirmat Marcel Ciolacu la TVR 1.

Liderul PSD a evitat să spună cu ce partide se vor realiza alianţe pentru obţinerea majorităţii în Parlament, dar a exclus o alianţă cu PNL.

„Este exclus ca PSD să mai voteze vreodată un Guvern al PNL. (…) Vom găsi soluţii astfel încât să creăm o majoritate. Să vedem cum va arăta viitorul Parlament”, a spus el.

Marcel Ciolacu a mai menţionat că în campania pentru alegerile parlamentare, PSD nu va mai comanda sondaje de opinie, ci se va axa pe focus-grupuri.

Candidaturile depuse pentru București au rămas definitive

Potrivit procesului-verbal publicat luni pe site-ul BEM, au rămas definitive candidaturile depuse pentru Camera Deputaţilor şi Senat de 18 partide şi formaţiuni politice şi de cei cinci independenţi care au optat pentru intrarea în cursa pentru un loc în Camera Deputaţilor în Bucureşti.

În acest sens, candidaturile constatate definitive sunt cele depuse de: Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, Alianţa USR PLUS, Uniunea Democrată Maghiară din România, Partidul Noua Românie, Alianţa pentru Unirea Românilor, Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul Naţional Ţărănesc Maniu – Mihalache, Partidul Ecologist Român, Partidul Noua Dreaptă, Partidul Naţiunea Română, Partidul Pro România, Partidul Socialist Român, Partidul România Mare, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), Partidul Social Democrat al Muncitorilor, Partidul Verde şi Partidul Mişcarea Populară.

De asemenea, au rămas definitive candidaturile depuse de Aurel Cătălin Stochiţă, Gabriel Oprea, Daniela Şerban, Valeriu Ciolan Nicolae şi Ionela Alina Geonea.

Potrivit legii, candidaturile depuse la toate circumscripţiile electorale din ţară rămân definitive cel mai târziu pe 2 noiembrie.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei