Marcel Ciolacu, anunț surprinzător: Comisia Europeană a dat dreptate PSD! Guvernul să vină cu PNRR în Parlament

Marcel Ciolacu, anunț surprinzător: Comisia Europeană a dat dreptate PSD! Guvernanții nu pot ascunde eșecul vizitei de la Bruxelles, susține președintele social-democraților, care spune că reprezentanții Executivului european ar fi solicitat Cabinetului de la București discutarea PNRR în Parlament.

Marcel Ciolacu, anunț surprinzător: Comisia Europeană a dat dreptate PSD! Ciolacu povestește joi, într-o postare pe Facebook,  care a fost concluzia discuției sale cu olandezul Frans Timmermans, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, cu privire la PNRR.

Reprezentantul PSD susține că întâlnirea Premierului Florin Cîțu cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost un eșec.

Marcel Ciolacu, anunț surprinzător: ”PNRR e departe de a fi gata”

”Planul Național de Redresare și Reziliență este departe de a fi gata. Am discutat din nou, astăzi, cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre problemele din PNRR și propunerile pe care le are Partidul Social Democrat pentru a rezolva această criză.

Comisia Europeană a dat dreptate PSD și l-a trimis pe Cîțu să prezinte planul în Parlament. Așadar, Cîțu trebuie să lase minciunile și să se apuce serios de treabă.

Guvernanții nu pot ascunde eșecul vizitei de la Bruxelles! Nu au venit înapoi cu un plan finalizat. De exemplu, sunt tăieri importante pentru autoritățile locale și pe zona de educație. Iar, cea mai mare problemă este că nu au reușit să convingă executivul european că vor fi în stare să implementeze planul până în 2026.”, a scris Marcel Ciolacu joi pe Facebook.

”Fără reforme substanțiale nu va trece acest plan”

În context, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat joi, după ședința de guvern, că Executivul a agreat cu Comisia Europeană reformele pe care le va face în baza Planului Național de Redresare și Reziliență.

Ministrul a precizat că ”fără reforme substanțiale nu va trece acest plan”. Printre reformele discutate cu executivul european se numără o reformă a pensiilor, care prevede indexarea acestora și reducerea pensiilor speciale, plafonarea anvelopei salariale la stat și limitarea sporurilor, un audit la toate companiile statului și un departament special în subordinea Secretariatului General al Guvernului care să se ocupe de reforma companiilor, inclusiv închiderea celor care nu sunt rentabile, precum și o reformă în domeniul Transporturilor, un nou mod de taxare a traficului și o taxă de mediu pentru a descuraja înmatricularea unor mașini vechi.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu.