Cu această investiție, care se ridică la 3,2 miloane de euro, compania finalizează programul investitional de dezvoltare de peste 23 de milioane de euro demarat anul trecut. „Am construit fabrica de vopsele şi tencuieli decorative de la Ploieşti în aproape nouă luni, adică un timp record pentru o asemenea dezvoltare industrială. Am finalizat la termenele programate toate investiţiile pe care ni le-am propus pentru acest an şi, mai important, suntem în grafic cu obiectivele de business, la mijlocul anului având o creştere de 31% faţă de anul trecut”, a declarat Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast.

Capacitatea de producţie a fabricii de la Ploieşti este de 50.000 tone pe an, în trei schimburi, egală cu cea de la Oradea. „La Ploieşti vom produce vopsele, tencuieli decorative şi amorse, având în pregătire şi o linie de lacuri şi emailuri pe bază de apă. În momentul de faţă Divizia de Vopsele a atins nouă procente din business-ul total al companiei, în cursul lunii iunie atingând nivelul de vânzări pe care l-am realizat în tot anul 2012”, a declarat Bogdan Pîrvu, managerul diviziei de vopsele a AdePlast.

Fabrica de vopsea de la Ploieşti va alimenta inclusiv exportul către Moldova, Ucraina, Bulgaria şi ţările arabe. „Luna trecută am deschis piaţa din Bulgaria, o piaţă consolidată pe zona de vopsea, iar de atunci comenzile au început să aibă o constanţă”, a precizat Pîrvu.

În luna martie, AdePlast a anunţat preluarea operaţiunilor Düfa pentru piaţa din România şi Bulgaria. „Cu Düfa funcţionăm pe un canal distinct de distribuţie. Aici avem brandurile bazate pe tehnologie germană cum sunt Dufa SuperWiess, WandWeiss şi WandFarbe şi altele binecunoscute, care au o dezvoltare complementară cu produsele AdePlast, acestea fiind construite cu tehnologie şi inovaţie AdePlast”, precizează  Bogan Pîrvu.  

Marcel Bărbuţ ocupă poziţia 140 în ultima ediţie a TOP 300 Capital, cu o avere estimată la 40 mil. euro, în urcare faţă de anul precedent.