Oficialii dezmint această informație și precizează că anchetarea șefului Poliției Rutiere nu are nicio legătură cu faptul că Manda ar fi rămas pieton.

Aceștia susțin că procedura disciplinară asupra șefului Poliției Române ar fi început în anul 2018 și nu are de-a face cu sancțiune aplicată lui Claudiu Manda.

“Verificările față de chestorul de poliție Florentin Brăcea au debutat la începutul lunii august 2018, iar, începând cu data de 6 noiembrie 2018, s-a declanșat cercetarea prealabilă față de ofițer, întrucât, deși a participat la Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (la sesiunile 69 – 72 ale Grupului de lucru pentru siguranță rutieră), unde a fost aprobat amendamentul propus de Regatul Belgiei cu privire la posibilitatea folosirii numerelor de înmatriculare alcătuite numai din combinații de litere, ulterior, în luna iulie 2018, a solicitat să i se comunice în ce bază legală circula în România un vehicul care avea tocmai astfel de numere.

Pe cale de consecință, situațiile înregistrate în ultima perioadă, când unor persoane publice le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, nu au nicio legătură cu cercetarea prealabilă în derulare a chestorului de poliție Florentin Brăcea,” arată IGPR.

Soțul Olguței Vasilescu, Claudiu Manda, a fost lăsat fără permis de conducere după ce a fost prins conducând cu peste 100 de kilometri la oră în localitate.

Potrivit polițiștilor de la fața locului, Manda ar fi încercat să-i facă să renunțe la sancțiune, dar nu a avut succes.