”Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență prin care a stabilit declanșarea procedurilor privind selectarea managerilor privați pentru companiile de stat și regiile autonome cu cifră de afaceri de peste un miliard lei în 2010 și care au peste o mie de angajați. În maxim o lună de la data intrării în vigoare a OUG, se vor întruni AGA societăților pentru a iniția procedura de selecție a administratorilor executivi și neexecutivi. După selecția managerilor, se va convoca o nouă AGA pentru desemnarea managerilor. Această procedură va dura între trei și cinci luni”, a spus ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.
El a precizat că numărul companiilor de stat care vor avea manageri privați va fi stabilit după ce ministerele vor face o analiză a tuturor societăților din subordine. ”Vor fi selectate companiile care întrunesc criteriile și care sunt conduse de manageri cu contracte care nu implică costuri suplimentare în cazul revocării lor”, a explicat Predoiu.
Actul normativ nu prevede o sumă maximă acordată managerilor privați, salariul acestora urmând a fi stabilit în urma negocierilor dintre companie și manager.