Banca franceză Société Générale, acţionarul majoritar al BRD, a avertizat că rezultatele financiare din cel de-al patrulea trimestru al anului trecut vor fi inferioare aşteptărilor din cauza unor deprecieri şi provizioane de 1,4 miliarde de euro legate de activele toxice, transmite Reuters.

Banca a indicat, într-un comunicat, că se aşteaptă la un profit mic pentru al patrulea trimestru, şi că venitul net bancar al diviziei de finanţare şi investiţii ar trebui să fie inferior celui din trimestrul anterior. În perioada iulie-septembrie, venitul bancar al diviziei a fost de 1,76 de miliarde de euro.

Analiştii se aşteaptă la un profit de 960 mil. euro

Un sondaj efectuat de Reuters arată că investitorii se aşteaptă ca Société Générale să raporteze un profit de 959,7 milioane de euro pentru ultimul trimestru din 2009.

Instituţia de credit explică performanţele scăzute prin reducerea semnificativă a activităţii investitorilor în noiembrie şi condiţiile de piaţă mai puţin favorabile.

Rezultatele financiare vor fi anunţate luna viitoare

Pe de altă parte, banca a subliniat că rezultatele financiare din ultimul trimestru al anului trecut vor include o majorare de capital de 600 de milioane de euro rezultată din fuziunea diviziei de administrare de active SGAM cu o unitate asemănătoare a Credit Agricole. Cele două divizii vor forma o companie denumită Amundi.

Société Générale va publica rezultatele financiare definitive pe 18 februarie.

Grupul francez controlează în România banca BRD-Groupe Societe Generale, BRD Sogelease, BRD Finance, BRD Pensii, BRD Corporate Finance, ALD Automotive, BRD Asset Management. Société Générale deţine şi o participaţie de 15% la ECS, companie de finanţare pentru echipamente IT.

SURSA:Mediafax