Pe baza rezultatelor înregistrate în primul semestru, venitul operațional net pentru 2014 este estimat că va depăși 29 mil. euro. Mallul din Cotroceni a fost vizitat în prima jumătate a anului de 55.000 de persoane, ca medie zilnică. Rata de ocupare a centrului comercial este de peste 98%.

Traficul AFI Palace Ploieşti, al doilea mall construit de AFI Europe în România, a raportat pentru primul semestru un trafic mediu de 15.000 de vizitatori pe zi. Gradul de ocupare actual al mallului din Ploiești a crescut la la 99%.

Pe segmentul birouri, după semnarea contractului de pre-închiriere cu TELUS pentru spații în clădirea AFI Park 3, aflată în construcţie, AFI Europe România a finalizat închirierea primelor trei clădiri, atingând un grad de ocupare de 100% a spaţiilor de birouri.

În trimestrul al doilea, israelienii au început construcția AFI Park 4&5, a patra fază a proiectului de birouri, ce urmează să fie finalizat în octombrie 2015.

„După inaugurarea AFI Palace Ploieși și a celei de-a doua clădiri din AFI Park, portofoliul de active ce generează venituri al AFI Europe România a crescut semnificativ, la peste 135.000 de mp de suprafețe închiriabile cu un grad de ocupare mediu pentru toate clădirile de 98% și un venit operațional net de peste 18 mil. euro în primele şase luni ale lui 2014. Plănuim să ne păstram acest avânt în materie de dezvoltare cu alte clădiri de birouri și centre comerciale”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

AFI Europe România se concentrează pe dezvoltarea de noi proiecte de retail – AFI Palace B.Noi, un mall ce va fi construit în Bucureştii Noi, AFI Palace Arad, un parc retail în Arad şi un nou proiect de birouri, AFI Business Park, localizat în Bucureşti, pe Bulevardul Progresului.

Rezultatele grupului

AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a înregistrat o creștere puternică a profitului în primul semestru al anului, de la 4,3 mil. euro la 27,5 mil. euro.

Compania a anunțat un venit operațional net de 20,6 mil. euro pentru trimestrul doi, reprezentând o creștere cu 12% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, și un venit operaţional net de 39,4 mil. euro pentru primul semestru, o creștere de 10% în comparație cu S1 2013.

Conducerea companiei a decis să distribuie dividende în valoare de 16 mil. euro. Aceasta va fi prima distribuţie de dividende după 2006.

Suprafaţa totală închiriabilă a activelor calculată proporţional cu deţinerile AFI Properties este de 544.000 de metri pătrați. Capitalul companiei s-a ridicat la 589 mil. euro la 30 iunie 2014.