Consiliul de Administratie al Bank Leumi Romania a avizat majorarea capitalul social cu suma de 85 de milioane de lei, prin emiterea unui numar de 850 de milioane de actiuni.si urmeaza a propune Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor majorarea capitalului social al bancii, informeaza un comunicat al bancii. Acestea ar urma sa aiba aceeasi valoare nominala ca cele existente, adica 0,1 lei. 

"Aceasta actiune a fost determinata de cresterea si dezvoltarea bancii si vine in acord cu strategia actionarului majoritar al bancii, Bank Leumi – le Israel, care detine in acest moment 99,71% din actiuni. Strategia de dezvoltare Bank Leumi Romania se va concentra pe oferirea unor servicii si solutii financiar-bancare personalizate, adresate persoanelor fizice, IMM-urilor si marilor companii", a declarat Zalman Segal, presedinte al Consiliului de Administratie Bank  Leumi Romania. 

Fiecare actionar al bancii va avea posibilitatea de a subscrie/varsa pentru fiecare actiune detinuta 0,93 actiuni nou emise, iar subscrierea si varsarea se vor efectua in lei, in termen de 30 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a hotararii Adunarea Generala a Actionarilor de majorare a capitalului social. 

Sursa: Capital 28 Iunie 2007