În prezent, Centrul Istoric este singura locaţie din Bucureşti care şi-a acoperit jumătate din deprecierea acumulată în anul precedent. Preţul mediu actual este de 45 euro/mp. Această cifră creşte când este vorba de suprafeţe mici şi cele mai populate străzi, dar scade la suprafeţe mari, pe străzile secundare sau în situaţiile în care proprietăţile au nevoie de investiţii majore pentru consolidare.

În total există 360 de proprietăţi în zonă, din care 189 închiriate şi 71 libere (19,7%). Chiriaşii din Centrul Istoric se împart în trei categorii: cea mai mare pondere o ocupă proprietăţile care oferă soluţii de petrecere a timpului liber, cum sunt barurile şi restaurantele (54%), serviciile (27%) şi magazinele de îmbrăcăminte (19%).

Anumite străzi sunt în curs de reabilitare şi au fost închise, programul urmând să se încheie în următoarele luni, potrivit studiului More Real Estate. Pe lângă spaţii comerciale, locaţia include zone rezidenţiale şi proprietăţi abandonate, din cauza structurii precare sau a problemelor legale.

Raportul include date colectate pe parcursul a trei ani, din al doilea semestru al anului 2008 până în primul semestru al anului 2011, data finalizării studiului de teren fiind 30 iunie 2011. În pregătirea pentru acest studiu More Real Estate Services a studiat peste 72 de străzi, 5.664 de spaţii comerciale şi 1.896 de mărci în ultimii trei ani.