Vom avea parte de și mai multe restricții

În trei localități din Prahova se vor aplica de astăzi, 2 aprilie, restricții suplimentare de circulație după ce rata de incidență a depășit 4 active la mia de locuitori, conform hotărârii luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

Localitățile vizate sunt:

  • Păulești, unde rata de incidență este 5,21
  • Vadu Săpat, cu o rată de incidență de 4,38
  • Adunați, cu o incidență de 4,08

Ce alte restricții trebuie să respecte oamenii

Trebuie menționat că în localitățile în care incidența este de peste 4, de luni până joi este permisă, fără restricții, circulația persoanelor în intervalul 05:00- 22:00. De asemenea, de vineri până duminică este permisă, fără restricții, circulația persoanelor în intervalul orar 05:00- 20:00.

Totodată, în weekend magazinele se închid la ora 18:00 iar activitatea din sălile de sport se suspendă până scade rata de incidență covid sub 3,5 la mie.

România va intra în lockdown total?

Vicepremierul Kelemen Hunor a explicat miercuri, 1 aprilie, că vom trece printr-o perioadă dificilă. România trece prin valul trei, chiar dacă deocamdată nu există o explozie a cazurilor zilnice de coronavirus.

„Ne aşteaptă o perioadă dificilă. Sunt convins că împreună vom reuşi să trecem peste această perioadă. Valul trei a ajuns şi în România şi dacă ne uităm ce se întâmplă în Ungaria şi chiar în Slovacia, Austria, Germania, Franţa chiar, ce restricţii sunt acolo, atunci putem spune că nici noi nu vom fi feriţi de valul trei. Deocamdată nu există o explozie a cazurilor zilnice, dar dacă ne uităm la Terapie intensivă deja există o aglomerare şi o presiune asupra sistemului sanitar.

Ce se va întâmpla, dacă incidenţa va creşte sau nu va creşte, dacă va fi o presiune mai mare pe spitale sau nu, în mare măsură depinde de noi. Noi am spus că nu vom merge în direcţia unui lockdown total, sunt nişte măsuri care asigură acea distanţare şi acea posibilitate de a nu se aglomera în spaţii publice, prin care putem ţine sub control pandemia”, a transmis Hunor. într-o declarație făcută la Miercurea Ciuc.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim