Pe Aeroportul din Băneasa sunt anulate cursele către Roma şi Treviso, altă cursă către capitala Italiei fiind şi ea anulată pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Navetiştii din Italia încearcă să prindă cele câteva autobuze şi trenuri care circulă vineri, zi de grevă generală care afectează transportul aerian, feroviar şi rutier, dar şi băncile, birourile publice şi instituţiile de învăţământ, potrivit AP.

Greva generală de patru ore de vineri are loc la solicitarea celei mai mari confederaţii sindicale din Italia şi se va desfăşura la orele de vârf ale dimineţii şi serii.

Personalul din companiile aeriene a protestat între orele 08:00 – 12:00 GMT, cei din domeniul feroviar protestează între 12:00 – 16:00 GMT. Alitalia şi-a modificat orele de plecare pentru a acoperi serviciile intercontinentale şi a reduce zborurile interne şi europene.

Liderii sindicali solicită guvernului reducerea impozitelor pentru salariaţi într-o ţară în care liber-profesioniştii se sustrag adesea de la plata taxelor şi investiţii în noi locuri de muncă.
SURSA: Agerpres