Sistemul loteristic denumit SILOR (Sistem Loteristic Românesc) înlocuiește vechiul sistem operat de Loteria Română încă din anul 1993 și asigură continuitatea activitatii companiei cu respectarea standardelor de calitate, securitate și integritate.

 

Arhitectura noului sistem, proiectata atat din punct de vedere hardware cat si software de catre specialistii Loteriei Romane, presupune si noi terminale de joc precum si un nou sistem central.

Sistemul loteristic SILOR, promit reprezentanții companiei, este unul flexibil și va permite Loteriei Române să-și dezvolte, în viitor, portofoliul de produse și să introducă, inclusiv, vânzarea în sistem online. Totodată acesta va permite colectarea și prelucrarea în timp real a datelor din agenții, astfel timpul de la colectare la extragere să poată fi redus.

 

Sistemul SILOR este realizat în totalitate de către specialiștii Companiei Naționale <> S.A., prin resurse proprii, iar acest lucru este, cu siguranțâ, un mare câștig pe termen mediu și lung. Implementarea noului sistem era o necesitatea și reprezintă rezultatul unui efort susținut, un pas important în dezvoltarea și modernizarea companiei, în acord cu exigențele tehnologiei actuale.”Ovidiu-Iulian Portariuc, Director General Compania Nationala „Loteria Română” S.A.

 

Consider că această schimbare vine în primul rând în sprijinul cerințelor și așteptărilor jucătorilor și nu în ultimul rând în atingerea principalului scop care stă la baza funcționării și organizării Companiei Naționale „Loteria Română” S.A. – oferirea de jocuri responsabile și crearea fondurilor necesare pentru finanțarea obiectivelor de interes public național.” – a subliniat Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Finanțelor Publice

Loteria Română a împlinit anul acesta 112 ani de activitate și este unul dintre cele mai longevive și valoroase branduri românești. Acționarul Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. este Ministerul Finanțelor Publice.