Clanul Duduienilor stă pe ca pe jar după ce Poliția Română a anunțat declarații de presă la ora 14.00. Cel mai probabil conferința vine ca răspuns la reacția președintelui Klaus Iohannis care a a cerut Ministerului de Interne să spună public dacă și de ce șefii instituției s-au întâlnit cu membri ai clanului interlop Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării.

Klaus Iohannis a precizat că i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, explicații despre acele imagini, însă nu poate oferi detalii despre ce a discutat.

Am cerut explicații ministrului de Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicațiile, dar nu cred că e rolul meu să explic în detaliu ce s-a întâmplat acolo. Consider că este nevoie de explicații clare, publice din partea șefilor din Ministerul Afacerilor interne”, a spus Iohannis. 

Atunci când i s-a adus la cunoștință că nu au apărut explicații în spațiul public din partea responsabililor MAI, Iohannis a răspuns: “Le voi solicita să vă explice public despre ce a fost vorba”.

Scandalul a luat amploare după ce adevărul a publicat imagini de la o întâlnire de taină între șefii poliției și interlopi. Mai exact, ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian. Interlopul mort era depus de trei zile la domiciliu, nu la o capelă, aşa cum prevede legea şi, în plus, toate normele de protecţie anti-COVID-19 erau încălcate de Clanul Duduienilor care îşi plângeau liderul.

Imaginile au confirmat versiunea relatată de Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, care spune că s-a întâlnit în noaptea de 8 spre 9 august cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet.