Grupul indian Mahindra a anunțat că, pe lângă achiziționarea acținunilor Pininfarina, va investi 20 de milioane de euro în compania italiană și va oferi creditorilor o garanție în valoare de 114,5 milioane de euro. Directorul executiv al Mahindra, Prakash Gurnani, a declarat că Pininfarina este o „bijuterie care va continua să fie lustruită. Iar compania va fi mult mai stabilă și va crește acum când are și «mușchii» financiari necesari”.

De asemenea, președintele grupului indian, Anand Mahindra, a menționat că „legendarele creații ale Pinifarina vor îmbunătăți capacitățile de design ale întregului grup Mahindra. Având în vedere pretențiile tot mai mari ale clienților din ziua de astăzi, designul va fi tot mai important în alegerea produselor”.

Chiar dacă va face parte din grupul Mahindra, Pininfarina va rămâne o companie independentă listată la bursa din Milano, iar Paolo Pininfarina, nepotul fondatorului companiei va păstra funcția de președinte. Achiziția firmei italiene – care a pierdut bani în 10 din ultimii 11 ani – va fi finalizată în prima jumătate a anului viitor.